Falešná dna pro gastronádoby
Falešná dna umožňují oddělení potravin od případného kondenzátu nebo jiných tekutin, které se mohou vytvořit na dně nádoby. Tím se zabrání přímému kontaktu potravin s těmito tekutinami, což pomáhá udržet potraviny v lepším hygienickém stavu a prodloužit jejich trvanlivost.
Použitím falešného dna se zlepší cirkulace vzduchu nebo vody (v případě vodních lázní) kolem potravin, což umožňuje rovnoměrnější a efektivnější ohřev nebo chlazení. To je zvláště užitečné při použití v konvektomatech, parních pečících troubách nebo chladicích zařízeních.
Falešná dna mohou pomoci při přípravě menších porcí v velkých gastronádobách, což je ideální pro cateringové služby nebo akce, kde potřebujete flexibilně přizpůsobit množství podávaného jídla. Zároveň mohou přispět k atraktivnější prezentaci pokrmů.
Falešná dna jsou navržena tak, aby pasovala do různých velikostí a typů gastronádob, což znamená, že můžete využít stávající vybavení bez potřeby investovat do zcela nových nádob.